Головна  →  Новини  →  11 липня 2018

11 липня у Парку моряків відбувся меморіал пам'яті з нагоди 77-ї річниці початку оборони міста Києва (фото)

11 липня у Парку моряків відбувся меморіал пам'яті з нагоди 77-ї річниці початку оборони міста Києва (фото)

11 липня у Парку моряків біля пам’ятника Героїчній Дніпровській військовій флотилії відбувся меморіал пам'яті з нагоди 77-ї річниці початку оборони міста Києва у роки Другої світової війни. До участі у заходах долучилися ветерани, представники громадських організацій, подоляни та військовослужбовці, керівники профільних структурних підрозділів райдержадміністрації.

Вшанувати ветеранів прийшов і перший заступник голови Подільської райдержадміністрації Микола Дубовик. Він висловив подяку ветеранам, побажав їм міцного здоров'я та довгих років життя.

"У Подільському районі зараз проживає 6 учасників війни, які брали участь в обороні міста Києва у 1941 році та визволяли його у 1944. Це подія, яка запам’ятається назавжди. Мужність і героїзм солдатів та городян не залишили байдужим абсолютно нікого, адже вони з усіх сил відвойовували столицю. Низький уклін вам, ветерани Другої світової війни, за ваш безсмертний подвиг. Ви завжди будете для нас прикладом віри і самопожертви в ім’я майбутніх поколінь. Зичу вам і вашим рідним здоров’я, миру і добра! Вічна слава всім тим, хто віддав своє життя, захищаючи рідну землю", - сказав перший заступник голови райдержадміністрації. 

Перед присутніми також виступив Чепель Микола Іванович – голова громадської організації «Організація ветеранів Подільського району міста Києва». Він подякував усім, хто не забуває свою історію і сьогодні прийшов вшанувати захисників Києва.

Після вшанування пам’яті загиблих хвилиною мовчання, учасники зібрання поклали квіти до підніжжя пам’ятника морякам Героїчної Дніпровської військової флотилії, до монітора «Желєзняков», обеліска екіпажу канонерського човна «Вірний» та обеліска морякам – підводникам.

Після закінчення заходу Микола Дубовик поспілкувався з ветеранами.

Перейти до спискуВерсiя для друку

 

                          


Інформація про місця укриття населення в підземному просторі Подільського району міста Києва у разі виникнення надзвичайної ситуації техногенного, природнього та воєнного характеру станом на 26.01.2024