Головна  →  Новини  →  3 липня 2018

Віталій Кличко пропонує депутатам Київради ухвалити рішення про створення скверу імені Василя Сліпака

Віталій Кличко пропонує депутатам Київради ухвалити рішення про створення скверу імені Василя Сліпака

Київський міський голова Віталій Кличко вніс на розгляд Київради проект рішення про створення скверу імені загиблого в АТО українського оперного співака Василя Сліпака.

Сквер пропонується облаштувати за адресою: Андріївський узвіз, 33/6. Відповідний проект рішення зареєстрований 27 червня.

«29 червня минуло 2 роки з дня загибелі в АТО відомого українського оперного співака Василя Сліпака, який, залишивши високооплачувану роботу за кордоном, одним з перших пішов захищати незалежність і територіальну цілісність нашої держави, – зазначив Віталій Кличко. – Київ має гідно вшанувати Героя, який віддав своє життя за Україну», – сказав мер столиці.

За його словами, питання створення скверу громадські організації ініціювали протягом останнього року. Проте перешкодою є той факт, що відповідна земельна ділянка перебуває в оренді.

«Оскільки земельна ділянка перебуває в оренді, а попередніми управлінськими командами були програні судові процеси щодо її повернення киянам, місто розробило правовий механізм для розв’язання цього важливого питання. Ми також сподіваємося і на громадянську позицію орендаря», – наголосив Віталій Кличко.

Так, відповідно до проекту рішення, орендарю запропонують припинити договір оренди у зв’язку із суспільною необхідністю та компенсують витрати. У разі відмови орендаря – питання буде вирішуватися в судовому порядку. Після розірвання договору оренди на земельній ділянці облаштують сквер, якому присвоять ім’я Василя Сліпака. Цю територію закріплять за «Київзеленбудом» в Подільському районі столиці.

Джерело: https://kyivcity.gov.ua

Перейти до спискуВерсiя для друку

 

                          


Інформація про місця укриття населення в підземному просторі Подільського району міста Києва у разі виникнення надзвичайної ситуації техногенного, природнього та воєнного характеру станом на 26.01.2024