Головна  →  Новини  →  2 липня 2018

У Подільській райдержадміністрації провели засідання Колегії (фото)

У Подільській райдержадміністрації провели засідання Колегії (фото)

27 червня відбулося засідання Колегії Подільської районної в місті Києві державної адміністрації. Провів засідання перший заступник голови райдержадміністрації Микола Дубовик.

У ході засідання розглядали питання щодо дотримання Правил благоустрою міста Києва юридичними та фізичними особами, підприємствами, установами, організаціями всіх форм власності, а також питання про санаторно-курортне лікування пільгових категорій населення.

Стосовно питання благоустрою доповів в.о. начальника відділу контролю за благоустроєм Павло Поляков. Він зазначив, що одним з найактуальніших питань в утриманні території району залишається функціонування та розміщення тимчасових споруд.

"Одним з найважливіших завдань відділу є контроль за законністю розміщення на території району тимчасових споруд різного функціонального призначення, серед них автокав’ярні, огорожі, автомобільні газові заправки, стоянки, об’єкти сезонної  торгівлі, літні майданчики та інше. Протягом 2018 року спільними зусиллями міських та районних служб нам вдалося демонтувати 9 об’єктів, що не мали дозвільних документів на розміщення", - зауважив в.о. начальника відділу контролю за благоустроєм. Також він додав, що ця робота триває і в літній період необхідно активізувати співпрацю всіх структурних підрозділів та комунальних підприємств райдержадміністрації щодо контролю над діяльністю недобросовісних підприємців.

Стосовно санаторно-курортного лікування пільгових категорій населення доповіла начальник Управління праці та соціального захисту населення Світлана Бернадська. Вона зосередила увагу присутніх на переліку категорій осіб, які мають право на забезпечення безкоштовними путівками, та сказала про те, що на обліку в управлінні станом на 25.06.2018 перебуває 2512 осіб пільгових категорій. 

"З початку року для мешканців Подільського району отримано 376 путівок. Путівками для відпочинку дітей учасників антитерористичної операції та дітей військовослужбовців вже скористалися 88 осіб - 50 дітей та 38 дорослих. Для ветеранів війни, ветеранів праці, осіб з інвалідністю 1 та 2 групи загального захворювання та учасників ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС надійшло 188 путівок і 135 осіб цієї категорії вже забезпечені санаторно-курортним лікуванням", - сказала Світлана Бернадська.

Також вона розповіла про нововведення – тристоронній договір, який забезпечує покращення якості санаторно-курортних послуг та прискорення процедури оформлення путівок. Договір передбачає, що особа може обрати санаторій самостійно, після цього звернутися в управління соцзахисту, де установа перевіряється на відповідність встановленим вимогам. Потім укладається тристоронній договір, на підставі якого санаторно-курортним установам перерахують кошти за надані послуги.

Заслухавши обох доповідачів, Микола Дубовик підбив підсумки розгляду питань порядку денного, а також дав доручення детально опрацювати рішення Колегії, щоб максимально включити в нього всі питання, що потребують вирішення.

Перейти до спискуВерсiя для друку

 

                          


Інформація про місця укриття населення в підземному просторі Подільського району міста Києва у разі виникнення надзвичайної ситуації техногенного, природнього та воєнного характеру станом на 26.01.2024