Головна  →  Новини  →  2 липня 2018

Віталій Кличко: «Треба постійно звертати увагу світу на ті виклики, яким сьогодні протистоїть український народ»

Віталій Кличко: «Треба постійно звертати увагу світу на ті виклики, яким сьогодні протистоїть український народ»

Мер Києва Віталій Кличко відвідав концерт, який відбувся на Софійській площі в рамках міжнародного проекту «Шляхи дружби. Равенна–Київ. Міст братерства через мистецтво та культуру».

«Шляхи дружби» – багаторічний проект, започаткований престижним Ravenna Festival у 1997 році. Відтоді концерти проекту відбувалися в таких містах, як Бейрут, Єрусалим, Найробі, Дамаск, Тегеран, Сараєво. Несучи миротворчу місію або вшановуючи пам'ять жертв найтрагічніших подій сучасності.

«Цей захід сьогодні – ще одна можливість звернути увагу світу на події, які відбуваються на Сході нашої країни. Аби світ пам’ятав про ті виклики, яким сьогодні протистоїть український народ», – зазначив Віталій Кличко в коментарі журналістам.

За словами мера, подібні заходи – це також можливість ще раз презентувати Київ як сучасну європейську культурну столицю. На сцені на Софійській площі глядачі побачили зірок класичної музики зі всього світу. Зокрема, маестро Рікардо Муті – засновника та автора проекту, найвидатнішого диригента сучасності, художнього керівника і головного диригента театру «Ла Скала», українку Людмилу Монастирську – одну з найкращих сучасних оперних співачок світу, українського оперного співака Сергія Магеру. Також до проекту в Києві приєднався відомий американський актор театру та кіно Джон Малкович, який виконав симфонічну поему «Портрет Лінкольна» Аарона Копленда. Цей твір був написаний у розпал Другої світової війни та присвячений національному герою американського народу Аврааму Лінкольну. У ролі читця-декламатора уривків з текстів Президента Лінкольна в різні часи виступали відомі актори або політичні і громадські діячі: Маргарет Тетчер, Білл Клінтон, Барак Обама, Ніл Армстронг, Кетрін Хепберн, Пол Ньюман, Генрі Фонда та інші відомі особистості.

Мер Києва подякував Міністерству культурної діяльності та спадщини і туризму Італії, Міністерству закордонних справ Італії, адміністрації регіону Емілія-Романья, мерії міста Равенна за підтримку у проведенні цього масштабного заходу.

Такий же концерт 3 липня відбудеться в італійському місті Равенна. І участь в ньому візьмуть українські музиканти.

Як зазначив Віталій Кличко, ці музичні «подорожі дружби» мають гуманітарну мету і закликають до цінностей миру та свободи, взаємної поваги.

Джерело: https://kyivcity.gov.ua

Перейти до спискуВерсiя для друку

 

                          


Інформація про місця укриття населення в підземному просторі Подільського району міста Києва у разі виникнення надзвичайної ситуації техногенного, природнього та воєнного характеру станом на 26.01.2024