Головна  →  Новини  →  27 червня 2018

Учасників литовського історико-культурного телевізійного проекту «Національна експедиція» привітали у Києві (фото)

Учасників литовського історико-культурного телевізійного проекту «Національна експедиція» привітали у Києві (фото)

Сьогодні, 27 червня, на Річковому вокзалі на Подолі відбулась урочиста зустріч учасників литовського історико-культурного телевізійного проекту «Національна експедиція».

Урочисту церемонію зустрічі розпочав перший заступник голови Подільської РДА Микола Дубовик, який зазначив: «Історичний з’язок України та Литви є достеменним. У різні часи українські та литовські постаті здійснили вагомий внесок у взаємозбагачення культур та історичну спадщину наших країн. Однією з таких пам’яток є Замкова гора у Києві, де і зараз можна відчути подих нашого спільного минулого».

Також слово брав Посол Литовської Республіки в Україні Марюс Януконіс, який зауважив, що головною метою експедиції є популяризація України та її сучасного суспільного життя.

Учасники експедиції та Микола Дубовик обмінялися подарунками на згадку про зустріч. Литовських гостей на причалі вітали ансамбль народної творчості та духовий оркестр. Українці та литовці разом виконали танок, який підняв настрій усім присутнім. Далі експедиція рушить до Переяслав-Хмельницького.

Перейти до спискуВерсiя для друку

 

                          


Інформація про місця укриття населення в підземному просторі Подільського району міста Києва у разі виникнення надзвичайної ситуації техногенного, природнього та воєнного характеру станом на 26.01.2024