Головна  →  Новини  →  27 червня 2018

У Києві створять соціальний гуртожиток для дітей-сиріт

У Києві створять соціальний гуртожиток для дітей-сиріт

26 червня на пленарному засіданні Київської міської ради депутати прийняли рішення про створення Київського міського соціального гуртожитку для дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. 

Така установа дозволить забезпечити дітей-сиріт та дітей позбавлених батьківського піклування від 15 до 23 років тимчасовим житлом, а отже створить умови для їх соціальної адаптації.

«Проблема відсутності житла у дітей-сиріт та позбавлених батьківського піклування часто стає причиною їхньої соціальної дезорієнтації, бродяжництва, протиправної поведінки. Місто просто зобов’язане подбати про таких дітей і провести їх у доросле життя з усіма навиками, що може забезпечити соціальний гуртожиток. Він розрахований для дітей від 15 до 23 років», – повідомила депутат Київради Ганна  Старостенко.

Гуртожиток розміщено на вулиці Порика, 13-Б. Наразі там здійснено усі ремонтні роботи. Тож, після закупівлі меблів, там зможе розміститися приблизно 30 осіб.

«Серед іншого, дітям надаватиметься психологічна допомога, інформаційні послуги, здійснюватиметься матеріальний супровід, щоб сповна відбулася їх соціальна адаптація», - підкреслила Ганна Старостенко.

Рішення підтримали 76 депутатів.

Джерело: http://kmr.gov.ua

Перейти до спискуВерсiя для друку

 

                          


Інформація про місця укриття населення в підземному просторі Подільського району міста Києва у разі виникнення надзвичайної ситуації техногенного, природнього та воєнного характеру станом на 26.01.2024