Головна  →  Новини  →  27 червня 2018

У Подільському районі з початку року ліквідовано заборгованість із виплати заробітної плати на загальну суму 12,415 млн грн (фото)

У Подільському районі з початку року ліквідовано заборгованість із виплати заробітної плати на загальну суму 12,415 млн грн (фото)

Сьогодні, 27 червня, у Подільській райдержадміністрації відбулося засідання Тимчасової комісії з питань погашення заборгованості із заробітної плати (грошового забезпечення), пенсій, стипендій та інших соціальних виплат підприємствами, установами та організаціями Подільського району, на яке було запрошено керівників 5 підприємств-боржників району, на яких за статистичними даними станом на 01.06.2018 року наявна заборгованість із виплати заробітної плати, пенсійних внесків та єдиного соціального внеску.

Завдяки вжитим заходам з початку 2018 року у Подільському районі ліквідовано заборгованість із виплати заробітної плати на загальну суму 12,415 млн грн.

Цього ж дня відбулося засідання міжвідомчої районної робочої групи з питань легалізації зайнятості та заробітної плати, забезпечення дотримання державних гарантій з оплати праці в Подільському районі міста Києва щодо причин низького рівня розміру середньої заробітної плати та заходів, що вживаються з метою його підвищення. З початку 2018 року відбулося 3 засідання міжвідомчої районної робочої групи з питань легалізації зайнятості та заробітної плати, забезпечення дотримання державних гарантій з оплати праці в Подільському районі міста Києва

За відповідний період на вищезазначені засідання запрошували керівників 17 підприємств, установ та організацій Подільського району, які, за інформацією Державної податкової інспекції у Подільському районі Головного управління Державної фіскальної служби у м. Києві, виплачували заробітну плату своїм працівникам на рівні або нижче розміру мінімальної заробітної плати, встановленого законодавством. Міжвідомчою робочою групою їм надані рекомендації та пропозиції, які спрямовані на підняття середньої заробітної плати до рівня заробітної плати у відповідній галузі по місту.

Матеріали про порушення законодавства про працю по 3 підприємствах передано до Головного управління Держпраці у Київській області.

Питання дотримання мінімальних гарантій в частині оплати праці тримається на постійному контролі.

Також, з початку 2018 року відбулося 3 засідання спеціальної комісії для вжиття заходів щодо запобігання різкому зростанню безробіття під час масового вивільнення працівників підприємств, установ та організацій. За відповідний період на вищезазначені засідання було запрошено керівників 6 підприємств, на яких, за інформацією Подільської районної філії Київського міського центру зайнятості, планується вивільнення. 

Перейти до спискуВерсiя для друку

 

                          


Інформація про місця укриття населення в підземному просторі Подільського району міста Києва у разі виникнення надзвичайної ситуації техногенного, природнього та воєнного характеру станом на 26.01.2024