Головна  →  Новини  →  27 червня 2018

27 червня до столиці прибудуть учасники литовського телевізійного проекту «Національна експедиція»

27 червня до столиці прибудуть учасники литовського телевізійного проекту «Національна експедиція»

27 червня о 17:00 відбудеться церемонія зустрічі учасників литовського телевізійного проекту «Національна експедиція», які припливуть кораблем «Вітаутас Великий» до столиці. Судно пришвартується біля причалу № 10 Річкового вокзалу на Подолі.

Серед учасників експедиції: викладач історії Вільнюського університету, професор Альфредас Бумблаускас, керівник Центру академічних справ Вільнюського університету Міколаса Ріомеріса, історик д-р Барбара Станкевич, історики Сімонас Тяшкявічюс і Лука Лєскаускайтє, музикознавець та ведуча теле- і радіопрограм Зіта Кєлміцкайтє, природознавець і ведучий радіопрограм Селємонас Палтанавічюс, орнітолог Інгріда Мяшкінітє, журналіст і телеведучий Едмунадас Якілайтіс, журналіст і телеведуча Едіта Мілдажітє, телеведучий і спортивний коментатор Робертас Пєтраускас, музикант Габріелюс Ляуданскас «Сварас», автогонщик Бенедіктас Ванагас, ресторатор Армінас Дарашявічюс. Капітан корабля – Сімас Кнапкіс. Загалом команда експедиції складається із 43 осіб.

Зазначимо, що унікальний литовський телевізійний проект «Національна експедиція» триватиме в Україні з 22 червня до 12 липня 2018 року. Проект існує вже четвертий рік, і в ньому беруть участь відомі литовські історики, журналісти, представники шоу-бізнесу. Проект виконується на замовлення Національної телерадіокомпанії Литви, відзнятий матеріал транслюється литовським телебаченням (планується створити 25 телепередач). Команда експедиції пливтиме Дніпром на історичному кораблі «Вітаутас Великий», таким чином сприяючи популяризації спільної історії Литви і України, знайомлячи глядачів з українською культурою, природніми та історичними пам’ятками, сьогоденням, зміцнюючи литовсько-українські зв’язки.

Корабель «Вітаутас Великий» побудований, відтворюючи старовинний литовський корабель 18 ст., фрагменти якого були знайдені на річці Нямунас. Довжина корабля – 13 м, ширина – 2,7 м, його вага становить 4 т.

20 червня караван «Національної експедиції» автотранспортом відправився з Вільнюса, робить зупинку у Любліні (Польща) і вже 22 червня прибуває до Львова. Далі учасники проекту вирушають до Олеська, Підгірців, Луцька, Олики, Острога, Житомира.

25 червня «Національна експедиція» у м. Страхолісся, що знаходиться майже у 20 км від Прип’яті, спускає на воду корабель і далі пливе Дніпром. Під час експедиції заплановані зупинки і відвідування Києва, Переяслав-Хмельницького, Канева, Черкас, Кременчука, Кам’янського, Дніпра, Запоріжжя, села Веселого і Херсона. Завершить експедиція свій маршрут в Одесі і Білгород-Дністровському.

Джерело: https://kyivcity.gov.ua

Перейти до спискуВерсiя для друку

 

                          


Інформація про місця укриття населення в підземному просторі Подільського району міста Києва у разі виникнення надзвичайної ситуації техногенного, природнього та воєнного характеру станом на 26.01.2024