Головна  →  Новини  →  20 червня 2018

У столиці інспектують парковки та закликають водіїв користуватися офіційними

У столиці інспектують парковки та закликають водіїв користуватися офіційними

У столиці проходить інспектування паркувального простору. Про це заявляє заступник голови КМДА Дмитро Давтян. За його словами, спеціалісти КП «Київтранспарксервіс» вивчають стан справ у галузі та аналізують паркувальний потенціал міста, щоб узаконити паркування у столиці та зробити його зручним і для водіїв, і для пішоходів.

Як зазначає Дмитро Давтян, поки що картина виглядає не дуже втішною: люди залишають машини обабіч дороги, що часто заважає руху іншого транспорту. У центрі ситуація трохи покращилася – легалізація паркувальних талонів і роз’яснювальна робота, яку проводить «Київтранспарксервіс», дають результати.

Разом із тим, заступник голови міськдержадміністрації нагадує, що із 27 вересня, після вступу в дію Закону щодо реформування сфери паркування транспортних засобів, посилиться адміністративна відповідальність за паркування на вулично-дорожній мережі з порушенням правил дорожнього руху.

Дмитро Давтян підкреслив, що культура паркування – незмінна складова розвитку інфраструктури великого міста. Посилюючи санкції – а це логічно і закономірно – влада має створити належні умови для водіїв.

«Звісно, це і розмітка, і облаштування нових паркомісць, й інформування про вже існуючі», – коментує заступник голови КМДА.

Дмитро Давтян також закликає киян та гостей міста користуватися спеціально відведеними (розміченими) для паркування офіційними майданчиками та паркінгами у торгово-офісних центрах (майданчики розраховані на 4015 автомобілів), розташованих у центральній частині міста, сплачувати за паркування та паркуватися відповідально.

Джерело: https://kyivcity.gov.ua

Перейти до спискуВерсiя для друку

 

                          


Інформація про місця укриття населення в підземному просторі Подільського району міста Києва у разі виникнення надзвичайної ситуації техногенного, природнього та воєнного характеру станом на 26.01.2024