КМДА Київська міська державна адміністрація


14 червня 2018

13 червня на засіданні розширеної робочої групи розглянули 28 громадських проектів (фото)

13 червня на засіданні розширеної робочої групи розглянули 28 громадських проектів (фото)

6 червня закінчився етап подання проектів громадського бюджету по м. Києву, які за результатами голосування будуть реалізовані у 2019 році. У зв’язку з цим 13 червня у Подільській районній в місті Києві державній адміністрації відбулося розширене засідання робочої групи з питань громадського бюджету. Провів засідання голова Подільської райдержадміністрації Валентин Мондриївський. До участі у засіданні долучилися  автори проектів, котрі подали свої ідеї до цьогорічного Бюджету участі, а також керівники структурних підрозділів райдержадміністрації, які безпосередньо будуть займатися реалізацією громадських ініціатив.   

«Цього року 82 громадські ініціативи пропонують кияни реалізувати в Подільському районі столиці. Загальна сума - 65 млн грн. Сьогодні ми запросили на засідання розширеної робочої групи авторів проектів перед проведенням їхньої експертизи. У кожного є можливість презентувати свій проект та детально розповісти про його доцільність. Радий зазначити, що цього року набагато більше киян висловили бажання долучитися до бюджету участі. Що свідчить, що практика взаємодії влади та громади показує реальні результати та спільне бажання зробити місто кращим», - зауважив голова району.

Так, для реалізації в Подільському районі всього подали 82 проекти, з них на засіданні розширеної робочої групи розглянули 28:

- 11 громадських проектів, які допущені до розгляду без збору голосів підтримки, оскільки, відповідно до п.13 ст.10 нового Положення про Громадський бюджет міста Києва, їх авторами є автори проектів-переможців ГБ минулих періодів та автори електронної петицій до Київради, які зібрали понад 1000 голосів;

- 17 громадських проектів, які набрали необхідну кількість голосів підтримки на етапі електронного збору підписів, і, фактично, вже допущені до експертизи та публічного обговорення.

За результатами обговорення членами робочої групи визначено відповідальні структурні підрозділи райдержадміністрації щодо здійснення експертизи 25 проектів, відповідні матеріали по яких за галузевою ознакою надані до:

  • управління освіти Подільської РДА – 11 проектів;
  • управління житлово-комунального господарства Подільської РДА спільно з балансоутримувачами територій – 4 проекти;
  • відділу у справах сім’ї, молоді та спорту Подільської РДА - 8 проектів;
  • відділу культури, туризму та охорони культурної спадщини Подільської РДА – 2 проекти.

Ще 3 громадських проекти загальноміської компетенції передано до Міської робочої групи з питань громадського бюджету для проведення оцінки структурними підрозділами Київської міської державної адміністрації.



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.