Головна  →  Новини  →  11 червня 2018

Діти відвідали місце, де жив Тарас Шевченко в останній свій приїзд до Києва (фото)

Діти відвідали місце, де жив Тарас Шевченко в останній свій приїзд до Києва (фото)

З нагоди відзначення 22-ї річниці Конституції України фахівці Подільського районного в місті Києві центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді організували для сімей  із числа внутрішньо переміщених осіб екскурсію до Національного музею Т.Г. Шевченка «Хата на Пріорці».

Діти дізнатися від екскурсовода, що хата на Пріорці є головним музейним експонатом, оскільки сьогодні немає жодного історичного об’єкту, пов’язаного з Тарасом Шевченком, який би не перебудовувався.  Атмосфера побуту часів Кобзаря зустріла і зачарувала дітей з першого кроку. Вони начебто опинились у ХІХ столітті: у сінях лежить картопля, гарбузи, у кутку стоїть макітра, у кімнатах на підлозі – плетені килимки, стоять старовинні шафи, трюмо, крісло-гойдалка, на стінах – ікони, дерев’яний годинник. Тут жив Тарас Шевченко в останній свій приїзд до Києва. Екскурсія у минуле підняла патріотичний дух у дітей, викликала бажання вивчати історію Києва і країни у цілому.

Колектив центру висловлює щиру вдячність керівництву музею за внесок у здійснення соціальної підтримки сімей, які опинились в складних життєвих обставинах, що є проявом моральних якостей, здатності до співчуття, розуміння та любові до тих, хто цього найбільш потребує.

Перейти до спискуВерсiя для друку

 

                          


Інформація про місця укриття населення в підземному просторі Подільського району міста Києва у разі виникнення надзвичайної ситуації техногенного, природнього та воєнного характеру станом на 06.05.2024