Головна  →  Новини  →  4 червня 2018

Краєзнавчі знахідки обговорювали під час засідання києвознавчого клубу «Кияни» (фото)

Краєзнавчі знахідки обговорювали під час засідання києвознавчого клубу «Кияни» (фото)

3 червня у бібліотеці імені Олександра Грибоєдова києвознавчий клуб "Кияни" знову дивував краєзнавчими знахідками, зачаровував сокровенними дарами красеня Києва та наповнював душі любов'ю до міста.

Відкрив засідання Всеволод Дубовецький, який через долю своєї родини занурив в атмосферу післявоєнного Києва, світлини якого публікувалися в історичному альманасі "Киевский альбом".

Євген Рейцен змістовно ознайомив присутніх з авторефератом Миколи Орленка  "Проблеми та методи реставрації пам'яток архітектури України (X – поч. XX ст.)". Автореферат поповнив фонд бібліотеки інформацією з питань відродження знищених святинь.

Олена Муравйова вималювала розмаїту картину Шулявки (Шулявщини), органічно поєднавши історію району з власними спогадами.

Доповнили її доповідь Надія Щербо про вулицю Піщана, Юрій Сімонов про трамваї Брест-Литовського шосе та Всеволод Дубовецький про Шулявську республіку (1899–1917р.) та студентські рухи на початку XX ст.

Зінаїда Шкавро відкрила дуже цікаві факти про Ігоря Сікорського, про історію будинку, де проживала його родина та про перспективу відкриття музею до 130-річчя від дня народження видатного авіаконструктора.
Невтомно пізнаючи Київ, відкриваємо його разом з клубом "Кияни".    

Наступне засідання клубівців відбудеться 17 червня о 12:00 за адресою: вул. Вишгородська, 29.

Перейти до спискуВерсiя для друку

 

                          


Інформація про місця укриття населення в підземному просторі Подільського району міста Києва у разі виникнення надзвичайної ситуації техногенного, природнього та воєнного характеру станом на 06.05.2024