Головна  →  Новини  →  9 травня 2018

У Парку моряків вшанували пам’ять полеглих у роки Другої світової війни (фото)

У Парку моряків вшанували пам’ять полеглих у роки Другої світової війни (фото)

У Подільському районі відбулися заходи з нагоди Дня пам’яті та примирення і Дня Перемоги над нацизмом у Другій світовій війні.

У Парку моряків відбувся мітинг-реквієм з нагоди Дня пам’яті та примирення і Дня Перемоги над нацизмом у Другій світовій війні. Покласти квіти до пам’ятника морякам Героїчної Дніпровської флотилії та до монітора «Желєзняков» прийшли ветерани Другої світової війни, діти війни, учасники війни в Афганістані та бойових дій на Сході України, представники громадських організацій, військовослужбовці, молодь, школярі та мешканці району.

Звертаючись до учасників мітингу, голова Подільської райадміністрації Валентин Мондриївський зазначив, що за Перемогу над нацизмом заплачено велику ціну – життя мільйонів людей, і в День пам’яті та примирення треба віддати їм шану. Голова району також згадав про труднощі, з якими стикається Україна зараз: «23 роки незалежності Україна, на щастя, не знала війни. Здобутки нашого народу, наші прагнення були націлені на будівництво вільної, економічно стабільної держави, яка сповідує демократичні європейські цінності. Однак, війна не обійшла нашу державу. Тепер мирне українське небо знову опалене її полум’ям. Збройні Сили України, звільнивши більшу частину Донбасу,  надійно тримають оборону на лінії зіткнення і дають відсіч провокаціям ворога».

Про героїзм, який проявили воїни та трудівники тилу в роки Другої світової війни сказав у своєму виступі голова громадської організації ветеранів Подільського району Микола Чепіль.

Після вшанування пам’яті загиблих у роки Другої світової війни хвилиною мовчання учасники зібрання поклали квіти до монітора «Желєзняков» та до всіх пам’ятників і обелісків, які знаходяться в Парку моряків.

Перейти до спискуВерсiя для друку

 

                          


Інформація про місця укриття населення в підземному просторі Подільського району міста Києва у разі виникнення надзвичайної ситуації техногенного, природнього та воєнного характеру станом на 26.01.2024