Головна  →  Новини  →  22 березня 2018

Громадська рада долучилась до відзначення Міжнародного дня людини з синдромом Дауна (фото)

Громадська рада долучилась до відзначення Міжнародного дня людини з синдромом Дауна (фото)

21 березня засідання Громадської ради розпочалось із висловлення підтримки людям із синдромом Дауна. Для цього члени Громадської ради одягнули яскраві пов’язки на руки як символ додаткової хромосоми.

Далі перейшли до обговорення болючих питань району. Експерт комітету з гуманітарних питань, культурно-освітніх проблем, архітектури та збереження культурної спадщини Громадської ради Ольга Рутковська висловила думку щодо проекту «Нова Контрактова» та звернула увагу на недоліки проекту. Зазначила, що Старий Поділ – це територія Державного історико-архітектурного заповідника «Стародавній Київ», статус якої передбачає низку будівельних обмежень. Зазначила, що робота заповідника має бути відроджена, є ідеологічна підтримка з боку Київської міської влади. Також прокоментувала ситуацію щодо підписання Меморандуму про запуск проекту інтегрованого розвитку Старого Подолу між громадськими активістами та представниками медіа. Зокрема, наголосила, що не було анонсовано наміри про підписання даного Меморандуму його ініціаторами, а більшість мешканців району дізнались про його підписання лише зі ЗМІ.

Заслухали координатора проекту «Нова Контактова», який презентував даний проект, наголосив на його прозорості та відкритості, запросив бажаючих до участі з метою врахування усіх пропозицій та думок.

У ході жвавої дискусії  прийняли рішення створити робочу групу із збереження та розвитку Києво-Подолу до складу якої увійшли усі бажаючі.

Обговорили також поточні питання роботи Громадської ради та комітетів.

За результатами засідання буде підготовлено протокол для подальшого опрацювання та розгляду на наступному засіданні Громадської ради, яке відбудеться 4 квітня 2018 року о 15.00.

Перейти до спискуВерсiя для друку

 

                          


Інформація про місця укриття населення в підземному просторі Подільського району міста Києва у разі виникнення надзвичайної ситуації техногенного, природнього та воєнного характеру станом на 26.01.2024