КМДА Київська міська державна адміністрація


16 березня 2018

Проведення кампанії Година Землі 2018

Проведення кампанії Година Землі 2018

Шановні керівники підприємств, установ, організацій та мешканці Подільського району міста Києва, 24 березня о 20:30 просимо приєднатися до акції «Година Землі 2018». Люди по всьому світу вимкнуть світло на одну годину, годину Землі, як символ стурбованості за майбутнє Планети та єдності у бажанні захистити природу.

Година Землі — щорічна міжнародна подія, котра проводиться останньої суботи березня і закликає господарства та комерційні установи вимкнути необов'язкове світло та електричні пристрої на одну годину, щоб стимулювати зацікавлення до потреби протидіяти зміні клімату.

Мета акції – привернути увагу до проблеми зміни клімату, щоб показати необхідність об’єднаних дій із людьми зі всього світу для боротьби з цією проблемою.

Всесвітня кампанія Година Землі стартувала у 2007 році,  її організатором виступає Всесвітній фонд природи  (WWF) в Австралії з метою привернути увагу до проблеми зміни клімату. У 2008 році ця успішна акція поширилась світом, у ній взяли участь більше 50 мільйонів людей у 35 країнах світу. Україна приєдналась до всесвітньої кампанії у 2009 році.

Година Землі 2017 року була безпрецедентним успіхом – приєднались більше 7000 міст у 187 країнах по всьому світу. Серед тих, хто підтримав подію, були мери міст Париж, Гонконг, Ріо-де-Жанейро, відомі політики, діячі культури та багато інших. В Україні до кампанії долучились більше 50 міст та містечок, у тому числі Київ, Одеса, Львів, Харків, Полтава, Кривий Ріг та інші. Планується поліпшити результати та розвинути цей успіх у 2018 році.

Окрім символічного вимкнення світла на 60 хвилин, кампанія наголошує на необхідності щоденних дій кожного громадянина, компаній та уряду у сфері енергоефективності, збереження навколишнього середовища, ощадливого використання природних ресурсів задля подолання проблеми зміни клімату і досягнення гармонії з природою. Крім того, цього року Година Землі в Україні робитиме акцент на зв’язку людини з природою і впливі наших споживчих звичок на планету.

У суботу, 24 березня 2018 року о 20.30 люди по всьому світу вимкнуть світло на одну годину, Годину Землі, щоб показати необхідність об’єднаних  дій для збереження природи нашої Планети.

Година Землі – всесвітній природоохоронний рух.

Разом ми маємо сили змінити світ. Приєднуйтеся!



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.