Головна  →  Новини  →  23 лютого 2018

Літні майданчики закладів харчування на вулиці Сагайдачного будуть впорядковані та приведені до єдиного архетипу

Літні майданчики закладів харчування на вулиці Сагайдачного будуть впорядковані та приведені до єдиного архетипу

У рамках підготовки до весняно-літнього сезону на пішохідній частині вулиці Сагайдачного в Подільському районі літні майданчики закладів ресторанного господарства будуть впорядковані та приведені до єдиного архетипу. Про це повідомили в Департаменті промисловості та розвитку підприємництва.

Наразі Департаментом промисловості та розвитку підприємництва, Департаментом містобудування та архітектури та Подільською РДА спільно з представниками закладів громадського харчування, що розташовані на пішохідній частині вулиці Сагайдачного, розробляється нова концепція облаштування літніх ресторанних майданчиків вздовж фасадів будівель та на пішохідній частині вулиці.

Узгоджену з власниками закладів схему розгляне та затвердить  Комісія з питань розміщення тимчасових споруд. Натомість заяви на розміщення літніх майданчиків, що вже надійшли від підприємців, переоформлення не потребують. Зміни внесуть у робочому порядку.

Варіанти схеми передбачатимуть розміщення майданчиків на тротуарі або проїзній частині вулиці Сагайдачного, залишаючи при цьому 1,8 м від найближчої перешкоди для вільного руху пішоходів з кожної сторони. Рух транспорту, що обслуговує заклади громадського харчування, буде здійснюватися за окремим графіком.

Обговорюється також введення єдиного архетипу для літніх майданчиків біля закладів громадського харчування. Архетип передбачає виключно вуличні меблі у вигляді столів, стільців та захисних парасолів. Підприємцям запропоновано обрати кілька варіантів кольорової гами меблів та розмірів їхнього брендування.

Впорядкування розміщення літніх майданчиків закладів громадського харчування та приведення їх до єдиного архетипу на пішохідній частині вулиці Сагайдачного – пілотний проект для міста, який з часом буде реалізований в інших туристичних зонах столиці.

«Наш постійний діалог з підприємницькою спільнотою, у рамках реалізації цього проекту, дозволить прийняти консолідовані рішення з метою перетворення цієї частини Подолу на туристично-привабливий комфортний громадський простір», – зазначає директор Департаменту промисловості та розвитку підприємства Андрій Мельничук.

Джерело: https://kyivcity.gov.ua/news/59559.html

Перейти до спискуВерсiя для друку

 

                          


Інформація про місця укриття населення в підземному просторі Подільського району міста Києва у разі виникнення надзвичайної ситуації техногенного, природнього та воєнного характеру станом на 26.01.2024