Головна  →  Новини  →  16 лютого 2018

Цього тижня у Києві святкують Масляну (програма заходів)

Цього тижня у Києві святкують Масляну (програма заходів)

Для популяризації найкращих традицій, звичаїв та обрядів українського народу, а також змістовного дозвілля киян у столиці цього року планують організувати масове святкування Масляної.

Так, у Голосіївському районі 18 лютого з 13:00 у парку культури та відпочинку ім. М. Рильського розпочнуться народні масові гуляння «Голосіївська масляна». У програмі: ігри, конкурси, забави, виступи творчих колективів та майстрів мистецтв, святкові вітання, фізкультурно-оздоровчі естафети та спортивні майстер-класи, зустріч «Весни», спалення опудала «Марени» і, звісно, гарячі млинці.

У Дарницькому районі святкування стартують 18 лютого о 12:00 у парку культури та відпочинку «Партизанська слава» (вул. Славгородська). Тут відбудеться святковий концерт і дискотека просто неба. Найспритніші дорослі та смілива малеча зможуть весело провести час біля «Стовпа розваг» і отримати подарунки. Працюватиме дитяча зона. Також о 12:00 розпочнеться виступ колективів художньої самодіяльності Палацу культури «Дарниця».

У Деснянському районі святково-розважальний захід «Проводи зими. Масниця-2018» відбудеться 17 лютого з 12:00 до 15:00 біля приміщення Деснянської РДА (просп. Маяковського, 29). У програмі: майстер-класи з декоративно-ужиткового мистецтва, показові виступи театру історичного та сценічного бою «Камелот», «Дитячий рицарський турнір», конкурси «Стовп розваг» та «Бій на колоді», тематична фотозона. На головній сцені – розважальна та конкурсна програми для дітей, святковий концерт за участю аматорських мистецьких колективів району.

У Дніпровському районі на майдані біля Центру культури та мистецтв (вул. Алма-Атинська, 109) 17 лютого з 12:00 виступатимуть майстри мистецтв і художні колективи, відбуватимуться масово-розважальні програми та святкова торгівля.

В Оболонському районі 18 лютого об 11:00 усіх охочих запрошує до Пуща-Водиці конгрес-готель «Пуща» (вул. Миколи Юнкерова, 20). Тут передбачено безкоштовні шоу та майстер-класи для дітей і дорослих, розіграші призів, солодкі подарунки кожному маленькому гостю, батути для малечі, ярмарок на свіжому повітрі та багато інших сюрпризів.

У Подільському районі на Контрактовій площі у сквері біля пам’ятника П. Сагайдачному 17 лютого відбудуться майстер-класи з випічки млинців, виступи творчих колективів та конкурси. Також на всіх охочих чекатиме льодова ковзанка, колесо огляду та дитячі атракціони. У районних бібліотеках для відвідувачів проведуть виставки літератури і пізнавальні години про традиції святкування Масляної.

У Печерському районі в дитячих бібліотеках району (№ 8, ім. М. Трублаїні, «Веселка», ім. А. Макаренка) з 12 до 18 лютого триватимуть виставки – тематичні полиці «Масляну гуляємо – весну зустрічаємо!». А 14 лютого о 14:00 у бібліотеці ім. І. Кудрі мешканців знайомитимуть із традиціями та обрядами під час заходу «Масляна йде, весну-красу веде».

Масштабні народні гуляння на честь проводів зими та зустрічі весни проводитимуть у Святошинському районі. Так, 17 лютого з 12:00 у парку «Інтернаціональний» розпочнуть традиційні забави: перетягування канату, бої на мішках, хороводи і танці навколо святкового багаття, розіграші цінних призів від партнерів. О 14:00 заплановано спалення опудала Зими. Для дітей працюватиме зона активностей та селфі-зона. Також організатори запланували спекти 10 тисяч млинців, якими, завдяки меценатам, безкоштовно пригощатимуть усіх присутніх.

У Солом’янському районі в бібліотеці ім. Федора Достоєвського (вул. Освіти, 14-А) 15 лютого о 14:00 гості побачать відтворення народних обрядів і візьмуть участь у майстер-класі зі створення ляльок-мотанок. 17 лютого о 12:00 у парку «Орлятко» (б-р Вацлава Гавела, 9-Б) відбудеться районне свято Масляної. Для дітей і дорослих підготовлено чимало розваг, інтерактивні конкурси, концертну програму та частування.

Також нагадаємо, що масштабне святкування Масляної відбудеться на Співочому полі. На гостей чекатимуть яскраві фотозони та арт-об’єкти, тематичні конкурси та квести, традиційні гастро-забави, скульптури із сіна тощо. Окрім того, 17 лютого з 11:00 до 16:00 відбудеться турнір лицарських боїв, 18 лютого з 11:00 до 16:00 – зірковий концерт і виступи фольклорних колективів.

Джерело: https://kyivcity.gov.ua

Перейти до спискуВерсiя для друку

 

                          


Інформація про місця укриття населення в підземному просторі Подільського району міста Києва у разі виникнення надзвичайної ситуації техногенного, природнього та воєнного характеру станом на 26.01.2024